Catharina Elmsäter-Svärd - stallet

Kalla mig gärna Cathis

Jag har alltid varit engagerad för människor genom olika skeden i livet, oavsett om det skett ideellt, politiskt eller affärsmässigt. Som uppvuxen och fortfarande boendes i Enhörna, utanför Södertälje har jag kombinerat landsbygdens lugn, sociala kontaktnät och gemenskap med storstadens puls, liv och rörelse.

Enhörna

Som liten växte jag upp på en mindre lantgård fylld av djur och omtanke. Min egen familj styckade senare av en tomt och byggde hus 1991. Jag hade hittat världens bästa vän och kärlek i Vidar, vi gifte oss 1987 och fick därefter Victor (-91) och Anna (-93).
Samvaro och gemenskap har präglat min tillvaro genom åren i Enhörna. Även att ta sig för, företagsamheten sitter i att hjälpas åt. Oavsett om det gäller hembygdsföreningen, EIF vår idrottsförening eller annat. Många här har också eget företag, större och mindre. De olika festerna, som i åratal hållits, knyter samman oss alla.

Politiken

Redan för 35 år sen blev jag politiskt aktiv i moderaterna. Då handlade det om elevers möjlighet att kunna välja allmän eller särskild kurs i matte och svenska, att få kunskap på sin egen nivå. Det är lika aktuellt idag förvisso. I 20 år har jag haft förmånen att på heltid vara förtroendevald. Det är ett speciellt uppdrag att ha det förtroendet. Det är något som måste förtjänas varje dag. Först var det som gruppledare för moderaterna i Södertälje, senare i Stockholms läns landsting som finanslandstingsråd, riksdagledamot för Stockholms län och infrastrukturminister i Reinfeldts regering.

Idrotten

Eftersom att jag ansågs lång var det basket som gällde för mig från åk 4. Idag är jag nog för kort, bara 176 cm… Våra barn har aktivt varit med inom fotboll, ishockey, ridsport med mera. Det har givit mig tillfälle att aktivt vara engagerad. Likaväl som jag är där kan jag göra ett handtag. Det har blivit allt från fotbollsdomare, speaker på hockey, hopp-hinder-byggare för ponny och häst till ordförande i EIF. Som inbiten SSK-are, hockeylaget i mitt hjärta, vill jag nu som ordförande styra kosan åter till hockeyallsvenskan och därefter SHL.

Musiken

Tiden kommer och går, men intresset består. För mig har musiken, körsången och nubbevisan både skapat trivsel, gemenskap och träning. Inte minst för att rensa huvudet och tankarna. I bilen finns det allt från Mozart till ACDC, beroende på humör och bil (i en Mustang passar hårdrock bäst). Måla, rita och skapa är roligt. Det är något som jag ska prioritera igen.
Nu har jag börjat med betong för trädgården, till fåglar och insekter. För att ha lite kontroll på hälsan och hullet dansar jag gärna, promenerar för att det är skönt och springer bara om jag är sen.

Jag är den jag är

Vill du veta mer om vad jag har gjort och om mina erfarenheter finns min CV här.

CV - Catharina Elmsäter-Svärd CV - Catharina Elmsäter-Svärd (45 KB)