Skapar framgång och bygger broarBreddar min infrastrukturportfölj - Ellevios styrelse

2016-06-30 - Pressmeddelande från Ellevio.

Elmsäter-Svärd och Borg väljs in i Ellevios styrelse


Tidigare infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd och Anna Borg, Nordenchef på Klarna, väljs in som nya styrelsemedlemmar i elnätsföretaget Ellevios styrelse.
Catharina Elmsäter-Svärd tar bland annat med sig 35 års erfarenhet från politiken, varav de sista fyra åren 2010-2014 som Sveriges infrastrukturminister till sitt nya uppdrag i Ellevios styrelse. Dessförinnan var hon finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting och innan det riksdagsledamot i tolv år. Sedan 2015 är Elmsäter-Svärd egenföretagare inom infrastruktur, logistik, kollektivtrafik och transporter där hon verkar som rådgivare. Elmsäter-Svärd är också bland annat ordförande för Institutet för Framtidsstudier och ordförande för Drive Sweden.
Anna Borg är idag Nordenchef för Klarna, där hon ansvarar för affärer och kundrelationer i Norden med fokus på utveckling. Hon kom innan dess från Vattenfall där hon bland annat varit chef för el- och värmeförsäljning i Skandinavien. Borg är också styrelseledamot för Stena Renewable. Till Ellevios styrelse tar Anna Borg således med sig både erfarenhet från den svenska och Nordiska energibranschen, från försäljning till många typer av kunder och från att leda och utveckla affärer och organisationer.
Ellevios styrelse kommer att bestå av: Sören Mellstig, ordförande, Ralph Berg, Anna Borg, Catharina Elmsäter-Svärd, Jens Henriksson, Colin Hood, Nicola Shaw, Pamela Sundin och Patrik Widén.
När Anna Borg och Catharina Elmsäter-Svärd tillträder övergår Bengt Hellström, Tredje AP-fonden och Oskar Backman, Första AP-fonden till att vara styrelsesuppleanter, med aktiva roller i styrelsens olika kommittéer.
För ytterligare frågor kontakta gärna:
Jonatan Björck, pressansvarig Ellevio, 072-56 15 416
Om Ellevio
Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 910 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Hösten 2015 inledde Ellevio sitt största investeringsprogram någonsin för att möta nuvarande och framtida krav och förväntningar på elnätet. 2016-2019 ska företaget investera över nio miljarder kronor i ett modernare, mer vädersäkert och kapacitetsmässigt starkare elnät för kunderna.
Vi har drygt 400 anställda och sysselsätter totalt cirka 3 000 personer runt om i landet. Ellevio, som har sitt säte i Stockholm, ägs av Tredje AP-fonden, Folksam, Första AP-fonden och Borealis Infrastructure Management. Läs mer om oss på ellevio.se
eller följ oss på Facebook eller Twitter.